RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Українським вчителям обіцяють 40 тисяч зарплати, але є нюанс: названо умови

Вчителям в Україні можуть підвищити заробітну плату до 40 тис. гривень. Заробіток залежатиме більше від кваліфікації та реальних досягнень педагога, а не від кількості відпрацьованих років.

Про це повідомив міністр освіти України Оксен Лісовий.

Читайте також: Які професії будуть потрібні в Україні: перелік та дані інфографіки

Наразі молодий учитель у нашій країні в середньому отримує оклад 5,7 тис. грн. та надбавки за престижність праці та за вислугу років – 1,9 тис. грн. Загалом у середньому молоді педагоги можуть розраховувати на дохід у 7600 грн. Водночас середня зарплата в Україні становить 13400 грн.

За словами члена Комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Сергія Колебошина, велику комплексну реформу у серпні 2023 року представить президент України, вона розпочнеться вже цієї осені.

За словами Колебошина, зараз в Україні найнижча кількість годин на вчительську ставку серед європейських держав. А саме – 18. Цей час можуть змінити до 36 годин, бо брати півтори ставки ніхто не зможе.

"Зарплата вчителів після перемоги обговорюється у розмірі 40 тис. грн. Цю суму я не придумав, не взяв зі стелі. За нею — підрахунки. Але це не популістське легке рішення, адже за ним будуть і болючі, складні наслідки: сертифікація вчителів, скорочення мережі шкіл, "поріг" входу у професію (підвищення вимог до кандидатів на посаду вчителя), обмеження перебування директорів шкіл на посаді", - сказав депутат.

Нагадаємо, раніше ми також розповідали про те, у якому разі вчителям в Україні готові платити 85 тисяч гривень на місяць.

Вас також може зацікавити:

Вік більше не перешкода: як війна змінила ринок праці в Україні

Українцям хочуть підняти зарплати: яку дату запланували у Раді

Зарплати військових: скільки зараз отримують у тилу та на "нулі"