RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Скільки планують виділити на пенсіонерів в 2024 році: названа неймовірна сума

Індексація пенсій у 2024 році відбудеться і пройде за новим принципом, а доходи Пенсійного фонду України зростуть майже на 100 мільярдів гривень.

Таку суму в ефірі телемарафону назвала міністр соціальної політики Оксана Жолнович , коментуючи проєкт держбюджету на 2024 рік.

Читайте також: Українські пенсіонери можуть отримати 20% надбавки: хто може оформити

За її словами, уряд збільшив соціальні витрати на практично 25 мільярдів.

"Я точно можу сказати, що цей бюджет є соціальним, адже другий за величиною обсяг коштів після оборони спрямований саме на соціальні витрати. Цього року уряд збільшив соціальні витрати на практично 25 мільярдів - це величезна сума. Ще на близько 100 мільярдів ми очікуємо збільшення доходів до Пенсійного фонду — це теж величезна сума, тому вона дозволяє планувати різні соціальні активності, покращувати добробут наших громадян, ширше підтримувати тих, хто цього потребує", — розповіла глава відомства.

Зазначимо, раніше повідомлялося про те, що з 1 січня 2024 року мінімальна пенсія має збільшитись до 2361 гривень. Це пов'язано із збільшенням прожиткового мінімуму, яке заклали у проєкт на 2024.

Нагадаємо, раніше ми також розповідали про те, що у вересні на виплату пенсій особам з-поміж внутрішньо переміщених осіб додатково спрямовано 536 млн грн.

  • Вас може зацікавити:

Куди звертатись у разі втрати або обміну паспорта: рекомендації пенсіонерам

Виплати пенсій за інвалідністю: чого слід очікувати українцям з 1 вересня

Кому і на скільки підвищили пенсії в Україні влітку: у ПФУ розкрили деталі