RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

Росія поширює брехню: в Україні попередили щодо блекаутів

НЕК "Укренерго" не планує жодних обмежень електроспоживання найближчим часом, якщо не буде російських атак на енергосистему. Усі повідомленні про можливі блекаути та запровадження графіків відключень світла - не відповідають дійсності.

Про це інформує пресслужба енергокомпанії.

Читайте також: Готуємося до нового блекауту: чим можна запастися вже зараз

Там зазначили, що останнім часом у мережі масово шириться інформація про те, що нібито "відзавтра” почнуться відключення електроенергії. Їх публікують недоброчесні ЗМІ і телеграм-канали, показуючи торішні відео і сюжети. "Розпалювачі" штучної паніки користуються тим, що рік тому Україна почала потерпати від російських масованих атак на енергосистему.

"Вони використовують торішні відео і тексти, деякі сюжети переозвучують, додаючи додаткової брехні, і видають за свіжі справжні повідомлення. Будь ласка, не ведіться. Це пряма брехня і російське ІПСО. Офіційно заявляємо, Укренерго не планує жодних обмежень споживання найближчим часом - якщо не будуть відновлені російські атаки на енергосистему", - йдеться у повідомленні.

У компанії наголошують, що виробництва електроенергії достатньо для покриття потреб споживання, а стан енергосистеми не дає жодних підстав запроваджувати графіки відключень.

Метою подібних повідомлень є бажання викликати паніку, недовіру та виснажити українців.

В Укренерго порадили користуватися офіційними джерелами інформації.

Нагадаємо, у Міненергетики запевнили, що застосування графіків відключення електричної енергії з настанням опалювального сезону не буде. Вони запрацюють виключно у разі крайньої потреби.

  • Вас також може зацікавити:

В Україні майже вдвічі подорожчала електроенергія: чи діятиме нічний тариф

Наскільки Україна готова до опалювального сезону: Міненерго озвучило відповідь

Ця зима буде складнішою за попередню: енергетики розповіли, що чекати українцям