RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Бензин і дизель почали дешевшати: що буде з цінами на пальне до кінця року

Блокада польського кордону призвела до здорожчання автогазу, але зниження цін на нафту на світовому ринку спонукала, що вартість бензину та дизельного пального в Україні падатиме.

Про це заявив директор "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн.

Читайте: Автогаз дорожчає, а що з цінами на бензин: прогнози на осінь

За його словами, ціна на світовому ринку нафти та нафтопродуктів досить суттєво знизилися. "Якщо вона на піку у вересні була 95 доларів за барель, то сьогодні 80. І, відповідно, ціни закупівельні знижуються", - сказав Куюн, зазначивши, що на початку тижня великі мережі вже знизили ціни на гривню й за найближчу декаду вартість палива має впасти на дві гривні.

Сергій Куюн

Він розповів, що блокування польського кордону не вплинуло на ціни дизеля та бензину, оскільки через Польщу автотранспортом йшло лише 10% продуктів. Тим більше трейдери встигли переорієнтуватися на імпорт з інших країн та залізницю.

Водночас частка поставок автотранспортом скрапленого газу через Польщу становила 30%, й ринок не зміг швидко замістити цей обсяг, тому підвищення цін на імпортний автогаз в Україні відбувся на третину.

Наразі середня ціна бензину А-95 в Україні становить 54,90 гривень за літр (на початку листопада - 55,52 гривні), дизельного пального - 54,94 гривні (раніше - 55,79 гривні), автогазу - 34,82 гривні (раніше - 29,31 гривні).

Нагадаємо, у своєму Інфляційному звіті НБУ прогнозував, що на українських заправках пальне стрімко дорожчатиме до кінця поточного року, але з 2024 року ціни стабілізуватимуться.

  • Вас зацікавить:

Дизель – червоним, бензин – зеленим: в Міноборони вирішили маркувати пальне для ЗСУ

Ціни на бензин вже "космічні": як змінилася вартість пального з початку осені

Чому в Україні зросли ціни на автогаз: пояснення експерта