RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85

Новини

28 вересня

Всі новини

Українці зможуть не платити за тепло: як отримати майже 100- відсоткову субсидію

Уряд врахував зростання цін на вугілля та дрова: тепер житлові субсидії та пільги покриють більшу частину витрат на придбання твердого палива.

Питання досліджував NV.

Читайте: Субсидія на новий опалювальний сезон: як розраховується і які є зміни

Згідно з рішенням КМУ, нормативи опалення на зимовий сезон 2023−2024 зростуть приблизно в 4 рази і становитимуть для надання субсидії: на вугілля — 2,23 тонн, на дрова — 7,41 тонн.

Розмір субсидії розраховується в індивідуально для кожної сім'ї залежно від її доходів. Для визначення розміру субсидії на побутове паливо цього року не потрібно окремо звертатися до ПФУ.

Якщо родині вже призначено субсидію на купівлю пічного палива, нові виплати перерахують автоматично.

Домогосподарствам, яким було визначено право на житлову субсидію у вересні 2023 року, зокрема тим, у кого розмір житлової субсидії становив 0,00 грн, органами Пенсійного фонду України у жовтні провели розрахунок розміру житлової субсидії на опалювальний сезон автоматично.

Деяким категоріям українців субсидія на опалювальний період 2023−2024 років може бути призначена лише за новим зверненням. Зокрема, це стосується тих, хто подав заяву на припинення субсидії та користувався пільгою на оплату ЖКП, а на опалювальний період бажають отримувати житлову субсидію; тих, у кого відбулися зміни у складі зареєстрованих осіб, зміни соціального стану тощо.

Для проведення розрахунку житлової субсидії на опалювальний період враховуються дорходи за І - ІІ квартали 2023 року відповідно до норм Порядку обчислення середньомісячного сукупного доходу сім'ї для всіх видів державної соціальної допомоги, затвердженого постановою КМУ від 22.07.2020 № 632.

Нагадаємо, що в Україні планується спростити оформлення житлових субсидій на оплату комунальних послуг на зиму.

  • Вас зацікавить:

Субсидії на зиму: що треба знати пенсіонерам

Субсидії на новий опалювальний сезон: як дізнатися про призначення в інтернеті

Як відрізнити пільги від субсидій: Кабмін виступив з роз’ясненням