RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Дозволяє не платити за комуналку: хто з українців може отримати річну пільгу

Пенсіонери, які проживають в селах та раніше працювали у певних професіях, можуть отримати знижку при сплаті комунальних послуг на повну суму.

Про це пише "Апостроф".

До таких професій відносяться вчителі, медичні та фармацевтичні працівники, фахівці з захисту рослин, музейники та бібліотекарі, а також колишні працівники культурних та освітніх установ.

Читайте: Діти захисників України мають право на пільги: як отримати

Щоб отримати пільгу, середньомісячний дохід на одну особу в сім'ї за останні пів року не має бути більшим за розмір, що дає право на податкову соціальну пільгу, тобто 3028 грн.

Це пільгове право поширюється на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива, а також скрапленого газу.

Крім того, 100% знижку на оплату комунальних платежів можуть отримати люди, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною та члени їхніх сімей та учасники бойових дій з інвалідністю.

Пільгу можна отримати протягом року після подання заяви, яку необхідно подати разом із довідкою або записами в трудовій книжці, що підтверджують працевлаштування особи в селі за конкретними спеціальностями.

Заяву можна подати через сервісні центри Пенсійного фонду, уповноважених посадових осіб виконавчого органу місцевої ради, поштою, мобільний застосунок Дія або ж через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду.

Після подачі документів інформацію про особу включать до спеціального реєстру. Зареєстровані там особи повинні подати заяву та документи, що підтверджують проживання в селі.

Нагадаємо, раніше ми писали, хто в Україні може не платити судовий збір.

Вас може зацікавити:

Субсидії на зиму: що треба знати пенсіонерам

Субсидії на новий опалювальний сезон: як дізнатися про призначення в інтернеті

Як відрізнити пільги від субсидій: Кабмін виступив з роз’ясненням