RU  UA

Субота, 22 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

20 червня

Всі новини

В Україну прийшло потепління: чи зменшиться кількість відключень світла

Потепління дасть змогу відмовитися від відключень світла вночі та вранці.

Про це в етері телемарафону повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

За його словами, через підвищення температури повітря наступного тижня енергетики, можливо, зможуть відмовитися від відключень світла побутовим споживачам вранці та вночі.

Читайте також: Відключення по всій країні: у які години сидітимемо без світла 20 травня

Він наголосив, що увечері 20 травня в Україні застосовуватимуть графіки відключень через дефіцит потужностей. Погодні умови наступного тижня очікуються більш сприятливі, тому "Укренерго" прогнозує зменшення обсягів споживання електроенергії.

"Як ми й оголосили, завтра з 6 вечора до опівночі будуть вірогідно застосовані графіки погодинних вимкнень для промисловості й населення у зв’язку з тим, що в енергосистемі не вистачає потужності для того, щоб покрити вечірній пік споживання. Якщо порівнювати з минулим тижнем, то погодні умови будуть більш сприятливими, температура навколишнього середовища очікується вищою. Відповідно, споживання буде трохи меншим, ніж було минулого тижня. Тому ми сподіваємося, що це дасть можливість уникати відключень вночі, як це було подекуди цього тижня, і також в період ранкового максимуму споживання", - пояснив нюанси Кудрицький в етері телемарафону.

На уточнююче запитання журналіста про те, як довго в Україні ще вимикатимуть світло, голова правління "Укренерго" пояснив, що така ситуація може спостерігатися впродовж літа, осені та наступної зими. Відключення електроенергії триватимуть, поки в Україні повністю не відновлять об'єкти генерації, по яких ЗС РФ завдавали ударів.

За словами Кудрицького, наша країна наразі перебуває у ситуації, коли спостерігається сильний дефіцит виробництва електроенергії.

"Електростанції швидко відновити після таких тяжких пошкоджень неможливо. Тому дефіцити час від часу виникатимуть, і вимкнення споживачів, графіки відключень можуть повертатися час від часу. Нам усім треба бути до цього готовими (впровадження графіків відключень світла влітку, восени та взимку - ред.)", - резюмував він.

Раніше ми розповідали, як швидко знайти "пункт незламності".

Вас може зацікавити:

Безпека понад усе: як правильно користуватися свічками, якщо вимкнули світло

Телевізор, праска чи холодильник: яка техніка споживає найбільше електроенергії

Росія знову вдарила по українських енергооб'єктах