RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85

Новини

28 вересня

Всі новини

Допомога у 27 млрд євро - Україна підписала кредитну угоду до Ukraine Facility

Україна та Європейський Союз (ЄС) уклали угоду про суму у 27 млрд євро фінансування в рамках Інструменту Ukraine Facility на період до 2028 року.

Про це інформує пресслужба Міністерства фінансів.

Як зазначається, свої підписи під документом поставили голова Мінфіну України Сергій Марченко та очільник Національного банку Андрій Пишний.

Відповідно до угоди, виділення першого траншу у сумі 1,9 млрд євро відбудеться до кінця червня 2024 року як безумовне фінансування. Водночас, виділення подальших фінансових траншів буде відбуватися щоквартально після виконання Україною визначених умов (індикаторів).

Мінфін буде відповідати за три основні напрями:

  • управління держфінансами;
  • боротьба з відмиванням грошей;
  • фінансові ринки.

Також відомство буде співвиконавцем в інших вагомих сферах, з-поміж яких - управління держактивами, розвиток людського капіталу, покращення бізнес-середовища, децентралізація.

"Частина індикаторів визначених у Плані узгоджується з іншими програмами підтримки донорів, зокрема програма МВФ EFF, Позика на політику розвитку (DPL) Світового банку, а також євроінтеграційні завдання", - додали у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" писав, що після надання 1,9 млрд євро від ЄС слід очікувати наступні два транші восени поточного року.