RU  UA

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.07
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.07

Новини

17 вересня

16 вересня

15 вересня

14 вересня

13 вересня

12 вересня

Всі новини

У Єврокомісії назвали термін надання першого траншу Україні від активів РФ

У Європейській комісії (ЄК) анонсували надходження в Україну першого траншу з прибутків від заморожених активів Росії упродовж найближчих тижнів.

Про це заявив представник Єврокомісії Крістіан Віганд на брифінгу у Брюсселі.

За його словами, зараз відбувається робота над тим, щоб перші кошти з відсотків від знерухомлених російських активів були невдовзі доступні в Україні.

"Ми маємо власну пропозицію, яка перебуває в стадії реалізації, з якою погодилися країни-члени ЄС, і зараз ми працюємо над тим, щоб перший транш з прибутку від знерухомлених активів був доступний Україні протягом наступних кількох тижнів", - повідомив єврочиновник.

Він зазначив, що до кінця 2024 року в Україну має надійти близько 15 млрд євро. Цей кредит теж буде погашатися від майбутніх надходжень з активів РФ.

Йдеться про заблоковані західними країнами активів Росії після її повномасштабного вторгнення в Україну. Сукупно сума сягає 300 млрд доларів. Україна хотіла, щоб усі кошти передали як компенсацію, однак країни-союзники переймаються юридичними та репутаційними ризиками.

Раніше ми писали, що Україна отримала від Міжнародного валютного фонду 2,2 млрд доларів допомоги, що передбачені програмою EFF.