RU  UA

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05

Новини

20 вересня

Всі новини

Залужний зайнявся питанням покарання росіян за крадіжку зерна

Посол у Великій Британії Валерій Залужний зайнявся питанням покарання Росії за вивезення вкраденого зерна з окупованих територій України. Для цього провів зустріч з чинним Генеральним секретарем Міжнародної морської організації Арсеніо Домінгесом.

Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

"Радий першій зустрічі з чинним Генеральним секретарем Міжнародної морської організації Арсеніо Домінгесом", - написав Залужний.

Він зауважив, що спільно з посадовцем обговорили безпеку зернових коридорів, української портової інфраструктури та судноплавства в Чорному та Азовському морях, яке продовжує блокувати Росія.

"Наголосив, що крадіжка українського зерна, яку вчиняє ворог, має бути припинена і каратись відповідно до міжнародного права", - повідомив посол.

Він подякував всій команді Міжнародної морської організації за підтримку України та моряків, які постраждали від російської агресії.

"Україна і надалі залишатиметься житницею Європи та всього вільного світу", - додав Залужний.

Раніше у прокуратурі розповіли, що однією з найпоширеніших схем "чорного" експорту зерна є використання фіктивних підприємств, які оформлені на підставних осіб.