RU  UA

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10

Новини

19 вересня

Всі новини

В Україні створять базу недобросовісних постачальників для армії

В Україні мають намір створити базу недобросовісних іноземних постачальників товарів, робіт і послуг оборонного призначення.

Про це інформує пресслужба Міністерства оборони.

Як уточнили у Департаменті політики закупівель, у рамках виконання доручення очільника відомства Рустема Умєрова розробили спеціальний наказ про створення та ведення відповідного переліку.

Очікується, що новий механізм підвищить прозорість та відповідальність під час процесу закупівель для української армії.

"Новий механізм дозволить ефективно моніторити та аналізувати інформацію про іноземних контрагентів, які не виконали свої договірні зобов’язання щодо забезпечення потреб ЗСУ", - наголосили у Департаменті.

Перелік буде інформаційною базою, де міститимуться дані про недобросовісних іноземних контрагентів. До відповідної інформації матимуть доступ міжнародні партнери, на території яких зареєстровані та провадять свою діяльність контрагенти.

У відомстві розповіли, що іноземного контрагента визнаватимуть недобросовісним у тому разі, якщо щодо нього існує чинне судове чи арбітражне рішення, однак не було виконане добровільно.

Виключать зі списку - у разі виконання контрагентом рішення суду чи арбітражу.

"Ведення Переліку та його використання при укладанні державних контрактів покладено на Департамент політики закупівель Міністерства оборони України", - додали у пресслужбі.