RU  UA

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05

Новини

22 вересня

21 вересня

Всі новини

Збитки на 10 млн грн: чиновників міськради Дніпра викрили на зловживаннях

Чотирьох чиновників Дніпровської міської ради підозрюють у розтраті бюджетних коштів, виділених в рамках фінансування Програми щодо сприяння теробороні міста на 2022-2026 роки.

Про це інформує пресслужба Бюро економічної безпеки.

За версією слідства, директор одного із Департаментів міської ради організував групу, до складу якої входили підлеглі керівники управлінь та заступниця одного з відділів.

Вони спільно здійснювали закупівлі військового обладнання за завищеними цінами. Так, дорожче були придбані монокуляри нічного бачення, тепловізори, електричні побутові прилади, вироби з текстилю, меблі, генератори та механізоване обладнання.

Загальна сума збитків, завданих бюджету сягає 10 млн грн.

У БЕБ навели один із прикладів подібних тендерів, коли було придбано прилади нічного бачення та тепловізори вартістю 20 млн грн. У тендері брала участь єдина компанія, яка й стала переможницею. Однак за результатом моніторингу ринкових цін, виявилось, що націнка становила більш ніж 5,3 млн грн. Тобто ціна була завищена на чверть.

Усім чотирьом службовим особам Дніпровської міськради повідомили про підозри за ч. 4 ст. 191, ч. 2, ч. 3, ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 ККУ.

"Судом організатору та виконавцю обрано запобіжний захід у виді застави розміром 2 млн грн, пособникам - домашній арешт у нічний час", - додали у бюро.

Нагадаємо, раніше Бюро економічної безпеки у Київській області виявили та вилучили понад 4,7 млн євро "чорної" готівки в рамках розслідування ухилення від сплати податків компаніями-постачальниками продуктів для української армії.