RU  UA

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10

Новини

18 вересня

17 вересня

16 вересня

15 вересня

14 вересня

13 вересня

Всі новини

Нацкешбек: що це таке, як користуватися та яка вигода для українців

В Україні відбувається тестування однієї з наймасштабніших онлайн-послуг за всю історію України - Національний кешбек. В рамках експериментального проєкту громадянам нараховують компенсації за купівлю українських продуктів.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

За умовами програми, за придбання товарів українських виробників нараховується 10% від вартості покупки, максимально - до 3 тис. гривень щомісяця. Зокрема, цими грошима можна оплачувати комунальні послуги, купувати ліки, донатити на армію.

Він зазначив, що українці активно долучаються до програми і вже нарахували понад 2,9 млн гривень кешбеку.

"На початку місяця запустили публічний бета-тест Нацкешбеку. Бачимо, що сервіс працює стабільно. 1,2 мільйона українців долучилися до програми, 638 000+ з них активували картки в Дії. Щодо виробників маємо також непогані результати. До програми Нацкешбеку доєдналося 963 виробники та 171+ тисяча товарів", - написав Федоров.

Міністр розповів, як приєднатися до програми. Для цього необхідно:

  • відкрити спеціальну картку онлайн у банку;
  • обрати картку Нацкешбек у застосунку держпослуг "Дія".

Він зауважив, що технічно - це один із найскладніших сервісів через рекордну кількість обміну даними між різними е-системами - банками, виробниками, ритейлами, інформсистемами, податковою, застосунком та порталом "Дія". Для кожного учасника процесу діє свій алгоритм, щоб доєднатися до Національного кешбеку. Також налаштували антифрод-систему для оплати лише окремих категорій товарів і послуг: комуналка, ліки, спорт.

Ознайомитися з детальною інструкцією можна за посиланням.

"Безперервні запуски. Безперервна робота команди, щоб пофіксити, під’єднати ще один банк, узяти ще кілька масштабних послуг у роботу. Дотискаємо до результату, як і завжди. Дякую команді Мінекономіки й особисто Юлії Свириденко. Нічого б не вдалося без ефективного партнерства та злагодженої роботи", - додав міністр.

Виплати кешбеку розпочнуться з 20 жовтня за покупки у вересні.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів змінив перелік продуктів, заборонених для пересилання поштою.