RU  UA

Середа, 23 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 44.15
НБУ:USD  40.90

Новини

23 жовтня

Всі новини

Україна суттєво збільшила експорт агропродукції: в чому причина

За дев'ять місяців 2024 року обсяги експорту агропродукції України зросли більше ніж на чверть. Основною причиною такого зростання стало відновлення морського сполучення.

Про це повідомили в Державній митній службі.

За інформацією митників, за 3 квартали 2024 року Україна експортувала 48,9 млн тонн агропродукції на 10,5 млрд доларів США.

"Станом на сьогодні 89% від загального обсягу експорту агропродукції було здійснено морським видом транспорту. На суходолі експортери надають перевагу залізничному транспорту, лише 2% переміщується автомобільним транспортом", - розповіли ДМСУ.

Відповідно до статистичних даних, ключовою групою експортованих агротоварів залишаються зернові культури - за 9 місяців експортували 42,3 млн тонн на суму 7,1 млрд доларів США. Іншою суттєвою складовою експорту агропродукції є насіння та плоди олійних рослин - 5 млн тонн, вартістю 2,2 млрд доларів США.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга запропонував створити продовольчий хаб для української продукції та її подальшого експорту на ринки держав східної Африки.