RU  UA

Буде вигідно для всіх українців: як Рада зробила ще один крок до ухвалення бюджету-2021

Верховна Рада у першому читанні ухвалила бюджет на 2021 рік. Під час голосування документ підтримали 275 народних депутатів.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 14:00.

Проти законопроекту виступили у "Європейській солідарності" та ОПЗЖ. "Голос" від голосування утримався.

У профільному комітеті парламенту врахували понад 1000 правок до документа та вирішили збільшити фінансування більше ніж на 20 млрд гривень.

Кошти планують направити на розвиток інфраструктури та культури, а також на підтримку медицини і військової сфери. Крім того, фінансування передбачили на соцзахист, екологію, освіту та науку.

Деякі депутати вважають виділене фінансування недостатнім та переконані, що грошей на армію, медицину та науку замало. Міністр фінансів Сергій Марченко натомість запевнив, що бюджет на наступний рік є реалістичним і виваженим.

"Ми зможемо впоратися з коронакризою, забезпечити фінансову стабільність, відновити економіку та підвищити добробут громадян. Це бюджет можливостей для подальшого розвитку", - наголосив Марченко.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час брифінгу заявив, що перед другим читанням документ доопрацюють. Будуть враховані всі правки, подані бюджетним комітетом, а бюджет на наступний рік зроблять вигідним для всіх українців.

Шмигаль також зазначив, що бюджет не вплине на співпрацю України із міжнародними партнерами.