RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Бюджет

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Кабмін виділив сотні мільйонів на доплати медикам і кисень у лікарнях

Кабінет міністрів України виділив 600 мільйонів гривень на доплати медикам, які лікують хворих COVID-19, та на забезпечення лікарень.

Про це написав прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram каналі.

За його словами, 395 мільйонів гривень буде виділено на забезпечення централізованою подачею кисню ліжкового фонду лікарень.

"З огляду на швидке поширення COVID-19 і збільшення навантаження на лікарні, уряд продовжує посилювати медичну систему. Сьогодні ми прийняли рішення про перерозподіл 395 млн грн на забезпечення ліжкового фонду централізованим кисневим постачанням", - підкреслив Денис Шмигаль.

Він зазначив, що всього в Україні для хворих COVID-19 передбачено 90 тисяч ліжок. Наразі готові 45 тисяч ліжок, 97% яких забезпечені киснем.

Прем'єр-міністр розповів, що уряд також виділив додаткові 205 мільйонів гривень на доплати медикам.

"Під час засідання ми підтримали рішення про виділення додаткових в медичним та іншим працівникам лабораторних підрозділів МОЗ, які мають безпосереднє відношення до боротьби з COVID-19. Це нагальна потреба, з огляду на високу завантаженість на лабораторні центри, які зараз працюють практично цілодобово", - зазначив він.

Нагадаємо, згідно з проєктом держбюджету на 2022 рік, в Україні збільшаться витрати на медицину, але тільки на 34 млрд грн, таким чином сума знову не досягне 5% від ВВП, які визначає закон.