RU  UA

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Не поспішайте продавати: з'явився детальний прогноз щодо курсу долара в Україні

У 2020 році курс долара в Україні буде залежати від результату переговорів з Росією про транзит газу, вважають економісти.

Як пише "Апостроф", про це заявив експерт валютного ринку Віталій Несходовський для "Обозреватель".

Він порекомендував українцям не продавати свої долари, поки не буде ясним підсумок транзитних переговорів - тобто до Нового року.

"Якщо у тебе зараз долари, то я б почекав кінця грудня-початку січня. Тоді б прийняв рішення. Якщо підписаний транзитний контракт, то це означає, що ти можеш продавати. Якщо не підписаний - краще притримати, бо невідомо, що буде до середини наступного року", - заявив Несходовський.

Також експерт вказав у чому вплив транзиту газу на валютний ринок.

"У випадку, якщо його немає, це мінус 3 млрд доларів нашого зовнішньоекономічного балансу і відповідного впливу на курс нашої національної валюти", - зазначив експерт.

У числі інших причин коливань на ринку валют він також назвав ціни на світових ринках і український експорт, зокрема, металургійної продукції та сільськогосподарської. Також нерезиденти можуть зміцнити гривню своїми інвестиціями в облігації внутрішньої держпозики.

Як повідомляв "Апостроф", раніше фінансові аналітики попередили про можливу девальвацію гривні в листопаді до позначки 26,5 за долар і пояснили причини.