RU  UA

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Що відбувається з доларом в обмінниках Києва після "чорного понеділка": фото

Вранці у вівторок, 10 березня, в пунктах обміну валют в Києві було помічене ще більше зростання курсу долара і євро відносно гривні, тобто українська валюта продовжує падіння.

Про це повідомляє кореспондент "Апострофа".

Так, в обмінних пунктах столиці на лівому березі був зафіксований наступний курс долара: 25 грн/долар на покупку і 25,8 грн/долар на продаж. З євро ситуація наступна: 28,2 грн на покупку і 29,2 - на продаж.

У той же час рубль, який відчуває серйозні проблеми через падіння цін на нафту, коштує в обмінниках України 0,32 грн на покупку і 0,34 грн на продаж, таким чином, внаслідок кризи на нафтових ринках він трохи подешевшав.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що падіння цін на нафту обвалило світові ринки, російський рубль відчув шок і різко впав до 75 рублів за долар, при цьому після відкриття ринків прогнозується курс 100 рублів/долар. Востаннє таке падіння рубля спостерігалось одразу після введення санкцій проти РФ.

Фахівці відзначають, що Росія частково сама винна в цій ситуації, оскільки відмовилася координувати свої дії з видобутку нафти з ОПЕК. У той же час для України ця ситуація може зіграти в плюс - країна заощадить на закупівлях сировинних товарів, які різко подешевшали.