RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

Всі новини

Гривня наближається до психологічної позначки: курс валют в банках і на чорному ринку

Станом на день, 17 березня, курс національної валюти щодо долара на офіційних і "тіньових" пунктах обміну в Україні наближається до психологічної позначки в 29 гривень за долар.

Про це стало відомо з даних, які з'явилися в мережі у відкритому доступі.

Так, згідно з офіційними даними, в державному "Приватбанку" за 1 долар при покупці заплатять 27,7 гривень, при продажу - 28,9 грн. У великих приватних банках - "Альфа Банку Україна", OTP, ПУМБ ситуація схожа. При цьому в окремих невеликих банках долар може бути і дорожче - аж до 27,8 грн.

У той же час на так званому "чорному ринку", де традиційно слід брати до уваги роботу спекулянтів, долар вже торгується за 28-28,6 гривень.

При цьому офіційні цифри курсу долара від НБУ - 27,12-27,15 гривень за долар, таким чином, котирування регулятора "не встигають" за ринковими показниками мінімум на 50 копійок, що може свідчити про подальше падіння національної валюти.

З євро ситуація менш критична - незважаючи на те, що він вже досяг позначки в 30 гривень в банках і 30,25 - на "чорному ринку", в Нацбанку називали цифри в 29,8-29,9 євро. Це може свідчити про "синхронне падіння" гривні і євро відносно долара.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Україні виник дефіцит готівкової іноземної валюти, що стало однією з причин стрімкого зростання курсу долара до гривні в середині березня.