RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

Всі новини

Курс може впасти до 80 гривень за долар: озвучено найпохмуріший сценарій на 2022 рік

На початку 2022 року українська національна валюта продовжить падіння. У найгіршому разі один долар коштуватиме 80 гривень.

Про це аналітик компанії Esperio Олександр Болтян розповів інтернет-виданню "Сегодня".

За його прогнозами, на ситуацію значно вплинуть відносини між Україною та імпортерами енергоресурсів.

"Орієнтир девальвації на 100% очевидніший, оскільки у нас вже була схожа ситуація у 2014-2015 роках. Тобто ми допускаємо помірну девальвацію до рівня 28-28,5 грн за долар і негативний сценарій – це девальвацію до рівня 80 грн за долар", - сказав аналітик.

Він упевнений, що низький рівень інвестиційної привабливості нашої країни збережеться протягом року через геополітичні ризики.

"Вже зараз ми бачимо, що різні агенції включають ситуацію навколо України до низки найбільших ризиків світової стабільності наступного року. Серед таких самих факторів штам коронавірусу "Омікрон" та нестабільна ситуація навколо Тайваню", зазначив Болтян.

Експерт наголосив на відсутності оптимістичних прогнозів щодо курсу гривні у 2022 році та порадив не брати кредити найближчим часом на тлі очікувань посилення інфляційного тиску.

Раніше ми писали, що за прогнозами Сергія Фурси та Вадима Йосуба, до кінця наступного року курс становитиме приблизно 28 гривень/долар.