RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

У січні курс долара буде зовсім іншим: прогноз на початок року

Курс долара в січні 2022 року через спад економічної активності може знизитися на 25 копійок і скласти 27 грн/долар.

Таку думку висловила аналітик Concorde Capital Євгенія Охтирко виданню OBOZREVATEL.

"Фундаментальних причин для ослаблення гривні поки що немає. Але є низка психологічних факторів, які утримують гривню саме на цьому рівні – 27,2 грн. Якщо ми подивимося на міжбанк, кожен день виникає тенденція до зміцнення гривні, але продавці починають тиснути, і курс утримується Якщо психологічні фактори й надалі матимуть місце, курс може утриматися на тих же позиціях і надалі", – сказала експерт.

За її словами, у січні не очікується збільшення попиту на валюту внаслідок традиційно низької бізнес-активності цього місяця, тому ймовірна тенденція до зміцнення гривні.

"Не буде великої активності, тому, напевно, не буде й великої кількості учасників ринку, які могли б запропонувати багато валюти та встановити тенденцію до зміцнення курсу. Але невелике зміцнення все-таки можливе. Ймовірно, ринок намагатиметься повернути курс до позначки 27 грн", – зазначила Охтирко та додала, що одним із факторів впливу на цей показник може стати загострення конфлікту з Російською Федерацією.

Раніше ми писали, що у 2022 році на курс гривні впливатимуть сезонні фактори. Оцінки здебільшого припускають її девальвацію.