RU  UA

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

30 гривень за долар – не межа: експерт розповів, що буде з курсом найближчим часом

Концентрація російських військ біля кордонів України та безліч новин про плани РФ щодо нашої країни істотно впливає не лише на загальну атмосферу, а й на економічну сферу, зокрема, на валютний ринок. Так, за три місяці ціна за долар зросла на 3 гривні.

Експерти, в ексклюзивному матеріалі “Апострофа” розповіли, до яких значень зросте долар, якщо геополітична напруга навколо України не ослабне.

За словами керівника відділу аналітики групи компаній Forex Club Андрія Шевчишина, курс може стабілізуватися в діапазоні 28,5-29,5 гривні/долар.

"До входження в стан звички курс має можливість стабілізуватися в діапазоні 28,5-29,5 гривні/долар. Але, поки ми дійдемо до точки нечутливості до новинного фону, курс може досягти 30 гривень/долар і навіть вирости ще більше" , - каже він.

При цьому інший експерт, старший аналітик інвестиційної компанії "Альпарі" Вадим Іосуб вважає, що "стелі" у валютного курсу немає.

"Якщо в умовах зростання ризиків купувати долар за гривню кинуться всі нерезиденти, всі підприємства і населення, а експортери валюту максимально притримуватимуть (продавати лише на найнеобхідніше: сплату податків, виплату зарплат), без спеціальних обмежень курс може "вистрілити" і до 35 , і до 40, і вище", – попереджає аналітик.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Брат біля воріт: як подорожчає долар на страхах вторгнення військ Путіна