RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Чи буде новий рекорд: що буде з курсом гривні на тижні

Минулого тижня національна валюта України побила рекорд, впавши до семирічного мінімуму, однак зараз вона знову посилюється.

Про це свідчить інформація фінансового тижневика групи ICU.

Там зазначається, що курс гривні протягом минулого тижня переважно слабшав, але тепер ситуація покращується завдяки відчутних інтервенцій Національного банку України з продажу валют та менш агресивній риториці РФ. Також важливим фактором стало те, що по завершенню місяця у п'ятницю, 28 січня, потребувалось сплачення щомісячних податків.

"Цього тижня курс гривні й надалі буде дуже залежати від зовнішніх інформаційних потоків. Полегшення риторики та покращення очікувань сприятимуть нормалізації пропозиції і зменшенню дисбалансу між пропозицією та попитом серед клієнтів банків. Найімовірніше, курс гривні вже не поб’є найближчим часом минулотижневий рекорд ослаблення", - повідомляють ICU.

Аналітики компанії наводять дані про те, що за 4 дні з резервів НБУ було продано 760 млн доларів - це найбільший обсяг із березня 2020 року, тобто з початку розгортання пандемії коронавірусу, коли обсяг продажу доларів перевищив навіть 1 млрд протягом тижня.

Раніше "Апостроф" писав про те, що долар перейшов до вільного падіння: скільки зараз коштує американська валюта.