RU  UA

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Долар може подорожчати найближчим часом: як і чому

В Україні найближчим часом курс долара може різко змінитись - економісти озвучують різні прогнози, однак є шанси, що американська валюта має шанси як на зміцнення, так і на зниження.

Про те, на що варто очікувати українцям найближчим часом, повідомляє Obozrevatel.

За словами голови відділу аналітики Forex Club Андрія Шевчишина, долар може подорожчати до позначки 28,1 гривень. Проте можливий і більш негативний сценарій - якщо іноземці почнуть активніше виводити свої гроші з України, а також продавати гривневі облігації внутрішньої державної позики, то курс може досягти позначки 28,5 гривень.

Крім того, цього року лютий видався теплим – аграрії заводять валюту з метою підготуватися до посівної. На тлі ймовірних коливань гривні може спостерігатись коливання від 27,95 до 28,1 гривень. У тому випадку, якщо ситуація на російсько-українському кордоні погіршиться, а іноземні резиденти продовжать залишати Україну, гривня може опинитися в діапазоні 27,9-28,5 гривень за долар, зазначає експерт.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в той час, як на міжнародному валютному ринку відбуваються стрибки долара щодо гривні, аналітики звертають увагу на ринок криптовалют і прогнозують швидке зростання деяких активів.