RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Як бути з євро та доларом в Україні під час війни: чи можна купити або продати

Під час воєнного стану в Україні діє заборона лише на купівлю іноземної валюти, а на продаж – ні. Водночас під забороною будь-які операції з використанням російських та білоруських рублів.

Про це розповіла пресслужба Національного банку України у Facebook.

За даними НБУ, українці можуть продати без обмежень у країні іноземну валюту у працюючих відділеннях банків, операторів поштового зв'язку, обмінниках, через онлайн-банкінги.

Купувати іноземну валюту в Україні під час війни – не можна. Заборона набула чинності з початку війни – 24 лютого.

Водночас, з 1 березня зняти з валютного рахунку гроші у валюті рахунку можна в еквіваленті 30 тисяч грн на день, а в національній валюті – 100 тисяч грн. Як пояснює регулятор, перед зняттям понад 30 тисяч в еквіваленті потрібно продати валюту з валютного рахунку, а отримані гривні переказати на рахунок у нацвалюті.

Як додали в Нацбанку, краще використовувати безготівкові розрахунки за можливості, оскільки розрахунки готівкою створюють зайве навантаження на банки та створюють загрозу життю для людей у банкоматів та інкасаторів, які ці банкомати поповнюють.

"Користуйтеся платіжними картками: робити розрахунки можна як за гривневою, так і валютною карткою. Ніяких обмежень на безготівкові розрахунки Національний банк України не вводив. Також рекомендуємо використовувати для продажу валюти онлайн-банкінг вашого банку, оскільки це найбезпечніший спосіб", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, кабінет міністрів України розблокував рахунки українських боржників, заборгованість яких становить до 100 тисяч гривень.