RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Українцям заборонили купівлю готівкової валюти: для чого запровадили обмеження

В Україні під час воєнного стану введено тимчасову заборону на продаж готівкової валюти населенню. Експерти схвально оцінюють таке рішення регулятора, адже це гарантує стабільність національної валюти.

Про це йдеться у матеріалі видання "Сегодня".

За словами керівника відділу аналітики ДК Forex club Андрія Шевчишина, у час війни державі валюта необхідна для закупівлі палива, озброєння та медикаментів.

Також Національний банк ввів обмеження, щоб не було паніки на валютному ринку, яка могла б обвалити курс гривні, вважає член Економічного дискусійного клубу Олег Пензін.

Експерт зазначив, що певна частина населення має великі запаси коштів у національній валюті, а доларів на руках нема. Обмеження на купівлю валюти введено з огляду того, що великій кількості біженців немає сенсу везти у Європу гривні, і вони б масово ринулись купувати валюту. Тоді як у європейських країнах можна розрахуватися гривневою карткою, хоч для цього потрібно у банку покласти гроші на карту.

"У цьому сенс обмежень, які не допускають подорожчання долара, його просто не можна купити законно", - зауважив Пензін.

Раніше ми повідомляли, що Національний банк України скасував вимоги щодо підтверджуючих документів при вивезенні валюти за межі України. При цьому декларувати готівкову валюту все ж таки доведеться.