RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Путін знищив рубль - росіяни на порозі злиднів: промовистий графік

Росіяни опинилися на порозі бідності через обвал курсу російського рубля. Упродовж останніх років кожен новий акт агресії президента Росії Володимира Путіна знецінював національну валюту.

Про це свідчить графік, який підготувало видання Bloomberg.

Згідно з ним, після початку війни Росії проти України долар по відношенню до рубля рекордно здорожчав. У російських банках його продають по 180-200 рублів.

Перед цим падіння рубля також відбувалося стрибками, зокрема, суттєво знецінилась нацвалюта після анексії Криму.

Економісти пояснюють, що Центробанк РФ вдався до екстраординарних заходів, щоб зупинити негативну тенденцію на валютному ринку минулого тижня та заморозити кризу бодай на місяць.

Через масове зняття готівки з депозитів, регулятор підтримав фінустанови рефінансуванням, що убезпечило від банкопаду. Можливо, було надруковано нові гроші, адже реальна монетарна статистика від початку війни не доступна на сайті Центробнаку.

Наразі громадяни Росії на зняті з депозитів гроші намагаються купити готівкові кошти, яких не вистачає навіть за курсом 160-200 RUB/USD.

Нагадаємо, що США та ЄС припинили поставки долара та євро до РФ через військову агресію проти України - іноземну валюту можна буде знайти "на чорному ринку".