RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Українцям послабили обмеження на купівлю валюти: що змінилося

В Україні поступово послаблять деякі обмеження у фінансовій сфері, які були запроваджені раніше у зв’язку з військовим становищем.

Про це повідомила у Telegram прес-служба Національного банку України.

З 22 квітня 2022 року страховим компаніям дозволено купувати іноземну валюту з метою перерахування коштів за певними видами страхування. НБУ дозволив купувати іноземну валюту для здійснення виплат із медичного страхування за кордоном. Маються на увазі операції зі здійснення страхової виплати за договорами страхування осіб, що виїжджають за кордон, на рахунки асистуючих компаній-нерезидентів.

Наприклад, якщо раніше були введені обмеження, які вимагали оплати отримання медичних послуг за кордоном клієнтом самостійно, а вже потім страховик відшкодовував такі витрати клієнту відповідно до наданих чеками, то зараз громадяни, які оформили договір страхування щодо відшкодування медичних витрат, що діють за кордоном, зможуть отримувати медичні послуги в інших країнах – водночас самостійно нічого платити не потрібно.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Національний банк України скасував паперові чеки, таким чином, пішов назустріч підприємцям під час війни.