RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Курс долара в Україні різко виріс: що буде далі із валютою

В Україні за останній тиждень виріс курс долара та євро. На чорному ринку валюту США продають за 31,50 грн/долар, а євро в середньому за 33,05 грн/євро. Одна з причин стрибка - нульове розмитнення "євроблях".

Про це повідомляють у виданні Today.

Експерти стверджують, що попит населення на валюту в травні почав зростати вперше за весь період повномасштабної війни. Після впровадження пільгового розмитнення українці, які мали в запасі кошти, вирішили скористатись можливістю та почали активніше купувати валюту, підвищуючи на неї попит. І тому вже за два тижні долар виріс майже на 3 гривні.

Водночас підвищенню попиту на валюту посприяло й оголовшення Верховною Радою нового законопроєкту, який може припинити нульове розмитнення. Люди поспішають завезти авто з Європи без сплати податків та штурмують обмінники, у яких не завжди є валюта.

Як повідомлялось раніше, ВРУ може скасувати безкоштовне ввезення авто з-за кордону, унаслідок чого очікується падіння попиту за автомобілі з Європи і відповідно попиту на валюту. Таким чином, відбудеться обвал курсу.

Фінансисти прогнозують, що після відміни нульового розмитнення орієнтовна ціна долара буде на 10-12% вищою за офіційний курс - близько 32 грн за долар.

Також раніше "Апостроф" повідомляв про актуальний прогноз курсу долара та гривні на тиждень.