RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Курсу по 40 гривень за долар можна уникнути: нардеп назвав ключові кроки

В Україні різко зріс курс долара до гривні, і на нинішньому рівні він не збирається зупинятися, тому цілком імовірно, що за один долар США доведеться віддавати 40 і більше гривень. Однак для нормалізації ситуації на валютному ринку необхідно вжити деяких заходів.

Народний депутат та викладач Київської школи економіки Ярослав Железняк написав про своє бачення вирішення проблеми.

На його думку, варто розібратися, чому в квітні Україна має негативний зовнішній борг, та переглянути позицію щодо імпортних пільг.

Наступним кроком Железняк пропонує вирішити справу з митницею - розширити можливості пунктів пропусків для нашого експорту. І так само зробити все можливе для експорту через залізничні та річкові порти.

Також він наголошує, що можна переглянути систему можливості тимчасового виїзду за кордон тим, хто приносить валютний виторг. Наприклад, переглянути її для моряків.

Ще однією пропозицією став перегляд списку критичного імпорту, де треба знайти баланс із бізнесом. Однак він не бачить сенсу ні у підвищенні податку, ні в скасуванні усіх ПДВ.

"Не вимагати від НБУ скасувати валютні обмеження. Поки що вони й так стримують максимально ситуацію", - закликав Железняк.

Провідною думкою його допису стало те, що варто діяти, а не сидіти склавши руки та чекати кращих часів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, скільки коштує американська валюта та які існують прогнози щодо курсу долара в Україні.