RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Неспокійний курс долара: в Україні збільшився дефіцит валюти на міжбанку

Після скасування Нацбанком валютних обмежень для банків України з'явився попит на іноземну валюту з боку клієнтів – таким чином дефіцит валюти на міжбанківському ринку минулого тижня збільшився.

Про це повідомив голова Ради Національного банку Богдан Данилишин на Facebook-сторінці.

"Збалансуванню ринку сприяли інтервенції Національного банку з продажу іноземної валюти, які минулого тижня склали $650 млн. Як і раніше, купівля безготівкового долара США у банків здійснюється за офіційним курсом, а його продаж банкам – за офіційним курсом, збільшеним на 1%", – написав він.

Він зазначив, що на сьогоднішній день ситуація на валютному ринку є достатньо контрольованою. Функцію маркет-мейкера на ринку виконує НБУ, обсяг міжнародних резервів якого на 1 травня 2022 року становив майже $27 млрд.

"Про відсутність фундаментальних причин для неконтрольованої динаміки обмінного курсу гривні свідчить також стан поточного рахунку платіжного балансу України, який за результатами 1 кварталу 2022 року був зведений з профіцитом $2,5 млрд, тоді як за відповідний період минулого року його дефіцит становив $0,5 млрд", - додав він.

Раніше ми писали, що українцям розповіли про можливий сценарій зростання курсу валют через війну.