RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

24 червня

Всі новини

Українці почали заробляти на різниці курсу долара: як виглядає схема

Національний банк України дозволив населенню купувати долар/євро в безготівковому режимі до 50 тис. грн., але з обов'язковим розміщенням на депозит від 3-х місяців - у зв'язку з цим почали з'являтися нові схеми валютних спекуляцій.

Про це повідомив Telegram-канал "Політика країни".

Зазначається, що деякі банки почали розгортати рекламні компанії за принципом "купи безготівковий долар по 36,94-37 гривень за долар та відкрий депозит". На даний момент відомо про такі пропозиції, наприклад, від Акордбанку, ОТП Банку. Це робиться з метою залучити якомога більше клієнтів. При цьому банки нічим не ризикують, оскільки зможуть купити недорогий безготівковий долар у Нацбанку з його резервів у районі офіційного курсу, який тепер встановлено на рівні 36,6 гривень за долар.

Проте українці й у цій ситуації знайшли змогу заробити на різниці курсів. Про заробіток заговорили днями, коли середній готівковий курс продажу долара у банків перевищив 40 гривень, але щойно курс піднявся на продажу, відбулося зростання і на купівлі. Наразі у людей з'явилася можливість здати його по 40-40,5 гривень.

У зв'язку з цим українці здають долар у касах по 40-40,5 гривень, а коли отримують гривню та вкладають її на рахунок, то йдуть у банки та відкуповують за його рекламним курсом – 36,94 гривень за долар з розміщенням на депозит на 3 місяця.

В результаті людина залишається в доларі, але вже в безготівковому, і заробляє на курсовій різниці по 3-3,5 гривні на кожному доларі. Плюс він отримує відсоток за депозитом до 2,5% річних.

Як повідомляв "Апостроф", на думку економічного експерта Данила Моніна, скоро валютний ринок перестане "лихоманити", але курс стабілізується на більш високому рівні.