RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

За тиждень +3 гривні: що буде далі з курсом долара в Україні

За останній тиждень курс долара в Україні зріс приблизно на 3 гривні та досяг 40 гривень. Водночас, під впливом рішень НБУ і надлишку безготівкової валюти, що утворився, курс знову може знизитися вже найближчим часом.

Таку думку висловила економіст, фінансовий аналітик Віталій Шапран, пише "РБК-Україна".

"Нічого страшного не трапилося з огляду на стан безготівкового ринку: там профіцит валюти, і думаю, за тиждень НБУ разом із банками подолає негативний тренд на готівковому ринку, обсяг якого залишається невеликим", - пояснив він.

За словами першої заступниці голови НБУ Катерини Рожкової, після корекції курсу та запровадження додаткових обмежень, Нацбанк кілька днів не продавав валюту, а лише купував її.

Рожкова додала, що згідно з прогнозами, на кінець року міжнародні резерви НБУ становитимуть 21 млрд доларів. Цієї суми достатньо підтримки стабільності.

Також зниження курсу долара може бути спричинене тим, що НБУ дозволив банкам продавати у готівковому сегменті половину від купленої у громадян з 13 квітня 2022 року безготівкової валюти. Це збільшить пропозицію у готівковому сегменті валютного ринку та послабить девальваційний тиск.

Як повідомляв "Апостроф", економічний експерт Данило Монін вважає, що валютний ринок в Україні незабаром перестане лихоманити, але долар стабілізується на більш високому рівні.