RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Долар може подорожчати на кілька гривень: прогноз на 2023 рік

Курс долара в Україні залежить від подій на фронті повномасштабної російсько-української війни, тому завдяки успіхам ЗСУ за тиждень гривня зміцнилася на 1,1 грн до долара. Якщо так і продовжуватиметься, то в 2023 році вдасться утримувати курс на середньорічному рівні 42,2 грн/дол.

Про це повідомили в Telegraf.

Долар протягом тижня різко впав (за даними Мінфіну, на 1,1 грн), і станом на ранок неділі, 30 жовтня, його продають за 39,02 грн, а купують за 38,8 грн у середньому. Крім того, банківський курс майже зрівнявся із курсом на чорному ринку: банки купують долар за 39 грн, продають за 39,75 грн.

Читайте також: У листопаді можуть бути зміни: яким буде курс долара перед початком зими

Водночас прогнози щодо курсу долара в 2023 році не можуть бути точними, оскільки на вартість валюти впливають події на фронті: ситуація сприятлива для України - долар не сягне 50 грн до кінця 2023 року, а якщо ні - може бути інфляція.

"Яким буде курс у 2023 році, особливо наприкінці, залежить від багатьох факторів. Насамперед – від фронту, від військової кампанії. Якщо вона розвиватиметься сприятливо, середньорічний виважений курс буде на рівні 42,2 грн/долар", – зазначивголова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українцям дозволять купувати долар за 36,6 грн, але є нюанси.