RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Валютний ринок

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Курс долара в Україні може бути нижчим: озвучені нюанси

Реальний курс долара може бути нижчим, аніж прогнозований Кабміном, оскільки він зараз напряму залежить від ситуації на фронті повномасштабної війни.

Про це написали у Finance.ua.

Уряд у проєкті державного бюджету України заклав песимістичну оцінку вартості долара на 2023 рік на рівні 45-50 грн/дол, однак це робиться для того, аби передбачити високі прибутки від імпортних мит.

Читайте також: У листопаді можуть бути зміни: яким буде курс долара перед початком зими

Насправді ж будь-які прогнози курсу долара залежать від розвитку ситуаії на фронті, які змінюється щодня.

"Якщо ми виходимо із припущення, що до кінця наступного року є можливість закінчити активну фазу війни, офіційний курс не зміниться. Інші курси прив’язані до офіційного... Але мені здається, що цілком реалістичним виглядає курс менший за 40 грн/$", - зазначив керівник відділу аналітики Concorde Capital Олександр Паращій.

Крім того, на вартість долара впливатиме, чи отримуватиме Україна гроші на повоєнне відновлення, чи підтримуватиме її світ фінансово.

"Якщо Росія платитиме великі репарації, гривня зміцнюватиметься. Але про це рано говорити, і це не про наступний рік, але це про очікування. А позитивні очікування також впливатимуть на ситуацію", - додав Паращій.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в кінці жовтня курс долара впав нижче 40 гривень уперше з середини літа.