RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Зовнішня торгівля

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Україна відреагувала на новий економічний удар від Путіна

У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України відреагували на указ президента Росії Володимира Путіна, згідно з яким заборона на транзитні перевезення товарів з України в Казахстан тепер поширилася і на Киргизію.

Про це йдеться на сайті відомства.

"Зазначені зміни можуть тимчасово спричинити повну зупинку транзиту товарів через територію РФ, не тільки в Республіку Казахстан, Киргизької Республіки, а і для третіх країн. Просимо врахувати зазначену інформацію при плануванні поставок товарів походженням з України транзитом через територію Російської Федерації в треті країни", - повідомляє прес-служба відомства.

"Введення Російською Федерацією обмежень щодо транзиту товарів походженням з України є економічно і юридично необґрунтованим і очікувано призведе до штучного погіршення умов торгівлі з третіми країнами, зокрема Центральної Азії. Такі обмеження Російської Федерації є непрозорими, невиправданими і такими, що мають дискримінаційний характер і відповідно порушують зобов'язання, зокрема, взяті в рамках Світової організації торгівлі та Угоди про зону вільної торгівлі", - зазначають у Мінекономіки.

Як повідомляв "Апостроф", крім того, у Росії продовжили дію указу про заборону на транзит у Казахстан до кінця 2017 року.