RU  UA

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 березня

18 березня

Всі новини

​Два фактори: у Зеленського пояснили, що буде з цінами на газ

Представник президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус розповів, що зміна ціни на газ буде залежати від декількох факторів.

Про це він повідомив в штабі партії "Слуга народу".

"Що буде в майбутньому - залежить від декількох факторів. Перший фактор - це взаємини з транзитом газу, взаємовідносини з" Газпромом "з РФ, і що буде з балансом газу станом на грудень, січень, лютий. Якщо" Газпром "намагається блокувати всіма способами транзит газу через Україну, то це може викликати певний дефіцит і може привести до того, що у нас ціна газу піде вгору ", - прогнозує він.

За словами Геруса, якщо це питання буде вирішене, то "буде простіше".

"І в принципі зараз йде закупка і закачування газу, поки він дешевий, в максимальних обсягах в наші підземні газові сховища, щоб ми були готові до зими. Відповідно, якщо ми максимально підготуємося, якщо ми закачаємо газ, якщо ми ще при цьому і скоротимо наше споживання, в тому числі за допомогою енергоефективності, і якщо у нас все-таки вирішиться питання з транзитом, то, я думаю, що ситуація буде досить стабільною, і в принципі якихось хвилювань там не буде - ні з приводу нестачі газу, ні з приводу якоїсь супервисокою ціни газу ", - додав Герус.

Як повідомляв Апостроф ", Тимошенко натякнула на кримінальні справи за підвищення цін на газ.