RU  UA

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.35
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Газопровід в обхід України: Путін отримав "добро" від однієї з країн ЄС

Державний газовий оператор Болгарії підписав будівельний контракт на 1,1 млрд євро (1,2 млрд доларів) з групою під керівництвом Саудівської Аравії на будівництво газопроводу TurkStream.

Про це повідомляє Assotiated Press .

Планується, що по цьому газопроводу російський природний газ буде транспортуватися в деякі частини Європи. Контракт був підписаний між державним оператором "Булгартрансгаз" і консорціумом, очолюваним "Аркад Інжиніринг" з Саудівської Аравії.

За умовами документа, буде прокладатися трубопровід протяжністю 474 км - від південного кордону Болгарії з Туреччиною до її західного кордону з Сербією.

Газопроводом російський газ буде транспортуватися в Сербію, Угорщину і Австрію під виглядом відгалуження від газопроводу TurkStream. Таким чином доставка російського природного газу до Туреччини і Європи буде виконуватися без проходження через Україну.

Раніше Болгарія планувала отримувати російський газ через "Південний потік", проте правила конкуренції ЄС змусили Росію відмовитися від проекту, а Болгарія призупинила будівельні роботи на своїй території.

Як повідомляв "Апостроф", офіційний Берлін, як і раніше, наполягає на тому, що Україна повинна залишатися державою-транзитером російського газу в Європу і в разі початку функціонування газопроводу "Північний потік-2".