Енергетика

Гончарук анонсував збільшення видобутку газу в Україні

Пріоритетом для України в енергетичній сфері будуть енергозберігаючі технології, диверсифікація поставок джерел енергії та нарощування видобутку природного газу, що передбачає інвестиції в розвідку і технології.

Про це прем'єр-міністр України Олексій Гончарук сказав на світовому економічному форумі в Давосі, відповідаючи на питання шведського політика Карла Більдта, передає на Facebook прес-секретарь НАК "Нафтогаз" Олена Осмоловська.

Питання Карла Більдта полягало в тому, що Україна буде робити в газовій сфері після добудови Росією "Північного потоку 2"?

"Ми повинні думати про те, щоб стати сильніше зсередини, стати більш ефективними. В першу чергу в енергетиці. Україна споживає дуже багато енергії, і дуже багато з цього витрачає неефективно. Стратегічний напрямок номер один - енергоефективність", - цитує Осмоловська слова Гончарука.

Другий напрямок - диверсифікація. За словами прем'єра, жоден постачальник енергії не повинен отримати домінуюче становище.

"Третій напрямок - знайти можливості добувати більше, інвестувати в розвідку, технології, видобуток. Для цього необхідно залучити інвестиції", - сказав Гончарук.

У 2019, згідно з інформацією "Укргазвидобування", найбільша газовидобувна компанія країни, видобула 13,6 млрд кубометрів газу, що менше видобутку в 2018 році, яка склала 13,8 млрд кубічних метрів газу.