RU  UA

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Світові ціни на нафту побили майже 20-річний рекорд

Ціни на нафту на світових ринках знову впали, тепер до мінімуму майже за 20 років.

Про це повідомляють аналітики з посиланням на моніторинг профільних сировинних ринків.

Відзначається, що падіння цін торкнулося всіх еталонних марок сирої нафти. Зокрема, ціна ф'ючерсу на нафту Brent (основна для Росії і ще ряду країн) на лондонській біржі впала до 24,4 доларів за барель, тобто падіння склало 6,9%. Це мінімальна зафіксована на ринку вартість нафти з вересня 2003 року.

У той же час ф'ючерси на нафту WTI впали на 10,72%, до 24,4 долара за барель. Ця марка коштує 25 доларів вперше з листопада 2002 року.

Американські аналітики Goldman Sachs уточнили, що зниження попиту на нафту через пандемію коронавірусу - головна причина її здешевлення. Вони припустили, що Brent може скотитися до 20 доларів за барель до кінця кварталу - останніх чисел березня.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що різке падіння світових цін на нафту призвело до того, що провідні російські олігархи втратили, за різними даними, від $ 8,8 млрд до $ 13,9 млрд.

Раніше після рішення Адміністрації президента США заборонити в'їзд в країну для європейців ціни на нафту головних марок різко впали.