RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

В "Нафтогазі" намічається скандальне звільнення: названо несподівану причину

У НАК "Нафтогаз України" збираються ліквідувати посаду виконавчого директора, усунувши таким чином з керівництва компанії Юрія Вітренка.

Про це він сам написав на своїй Facebook-сторінці.

"Мене щойно формально попередили, що мою посаду скорочують, і це означає, що через два місяці мене звільнять з Нафтогазу", - написав Юрій Вітренко, докладно виклавши ймовірні причини цього кадрового рішення.

За його словами, економічних підстав для цього немає, оскільки команда, яку очолює Вітренко, в 2019 році продемонструвала рекордні прибутки на тлі збитків інших підрозділів "Нафтогазу".

"Я відразу перейду до глибинних причин, до суті. У такій ситуації найбільш логічне пояснення, чому мене звільняють - зараз не є пріоритетом боротьба проти російської агресії, зокрема ефективний захист інтересів України у відносинах з Газпромом. Так само не є пріоритетом боротьба з корупцією, зокрема з її причинами в газовому секторі ", - припускає Юрій Вітренко.

Виконавчий директор "Нафтогазу" нагадав про перемоги над "Газпромом" в Стокгольмському арбітражі і примушування російського газового монополіста до роботи за європейськими правилами. Це, на його думку, не сподобалося ні Росії, ні її "бізнес-партнерам" в Україні.

"На початку вже цього року, майже відразу після того, як я провів переговори з Газпромом і підписав новий транзитний контракт, і коли ходили чутки нема про моє звільнення, а навпаки, про призначення мене головою Нафтогазу (і навіть прем'єр-міністром), я публічно виклав свою позицію щодо того, що потрібно продовжувати активно відстоювати інтереси України в протистоянні з Росією, змушувати Газпром грати за європейськими правилами щодо України, а також самим дотримуватися цих правил", - нагадав Юрій Вітренко.

За його словами, ймовірною "останньою краплею" для його звільнення став підготовлений детальний аналіз можливостей заробити для України більше 17 мільярдів доларів, при цьому очевидно всупереч інтересам "Газпрому" і Кремля.

Як раніше повідомляв "Апостроф", раніше виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко заявив, що бізнес по зберіганню нафти найбільш прибутковий і Україні потрібно не упустити можливості і максимально монетизувати свої можливості.