RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

В Україні оприлюднили нові ціни на газ: який тариф найвигідніший

Газопостачальні компанії в Україні оприлюднили базові річні і місячні тарифи на газу в червні 2021 року. Місячні пропозиції компаній-постачальників газу стартують від 7,99 грн за кубометр.

Про це повідомили в консультаційному центрі "ГазПравда".

За даними на середу, 26 травня, місячні пропозиції компаній коливаються в межах 7,99 грн - 11,89 грн за кубометр, річні пропозиції - від 7,80 грн до 13,50 грн за кубометр.

Більшість компаній пропонує місячну ціну на червень нижче, ніж річну. Наприклад, в ТОВ "Чернівецька обласна енергопостачальна компанія" різниця сягає 5 грн за кубометр (8,50 грн в червні, 13,50 грн - річна ціна).

У декількох постачальників, зокрема ТОВ "Закарпаття енергозбут", ТОВ "ГАЗПРОМПОСТАЧ", ТОВ "ГЛАСКОМЕРЦ" літня пропозиція більш вигідна.

У постачальників ТОВ "Йе енергія", ТОВ "МЕГАВАТТ ЕНЕРГО СЕРВІСНА КОМПАНІЯ", ТОВ "ТАС ЕНЕРГІЯ КРАЇНИ" річна та місячна ціни однакові - 7,99, 8,09 і 11,22 грн відповідно.

Компанія "КиївГазЕнерджі" до цих пір не оприлюднила своє річну пропозицію і місячну ціну газу на червень. Через це порушення підприємство чекає перевірка і санкції від Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

За умовами дії базових річних тарифних планів, ціни на газ протягом 12 місяців можуть змінюватися тільки в бік зниження. З 1 травня саме літні пропозиції діють як базові.

Як повідомляв "Апостроф", нинішній тариф на електроенергію для населення в розмірі 1,68 грн за кВт/год буде діяти тільки до кінця червня, тому влада може підвищити розцінки на комунальну послугу.