RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

В Україні з'явиться третя платіжка за газ: за що ще будемо платити

В Україні ввели третю платіжку, яка приходитиме жителям багатоквартирних та приватних будинків.

Про це повідомляє Obozrevatel.

Влада ухвалила та підписала законопроєкт, який вводить третю платіжку. У неї входитиме послуга з обслуговування мереж, яка раніше була закладена в тариф ЖЕКу. Тепер жителі приватних і багатоквартирних будинків переводяться на індивідуальні договори з операторами ГРС або іншими компаніями, які можуть здійснювати технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових систем. Зокрема третю платіжку отримуватимуть у разі аварійної ситуації.

"З огляду на чинні зміни до закону, за замовчуванням обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж покладено на суб'єкт розподілу газу, того, хто обслуговує зовнішньобудинкові інженерні мережі. Але за це він буде за замовчуванням виставляти рахунок власникам будинку. Якщо споживачів не влаштує послуга, вони мають право зібратися і вибрати іншу компанію. Але ця компанія повинна відповідати умовам Держпраці в частині техніки безпеки", - каже керівник Асоціації професійних управителів нерухомості Андрій Нікончук в коментарі виданню.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що глава комітету з ЖКГ Громадської ради при КМДА Олег Попенко попередив, що з ростом ціни газу будуть дорожчати опалення і гаряча вода.