RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Україна наростила поставки газу в Європу: що відбувається на кордоні

Україна наростила реекспорт газу до Європи. Зараз через пункт Берегово в Угорщину проходить понад 570 тисяч кубометрів блакитного палива за годину.

Про це свідчать дані угорського оператора ГТС FGSZ.

Так, дані FGSZ говорять про те, що через Берегово в Угорщину прокачується 6064 тисячі кВт⋅г енергії, що еквівалентно 574786,73 кубометрам блакитного палива. Але це, як стверджувалося раніше, не є повноцінним транзитом, а реекспортом європейськими трейдерами.

Таким чином, нинішня кількість українського газу, що реекспортується, від усього поставленого до Угорщини, вже досягла 63,98%.

В цілому в Європі за підсумками газової доби 11 жовтня, рівень запасів газу в підземних сховищах досяг 78,09%. Це на 12,76% нижче, ніж середній показник за останні п'ять років.

Також оперативні дані Gas Infrastructure Europe говорять про те, що 11 жовтня закачування газу перевищило відбір усього на 20%. Через це загальний рівень запасів по Євросоюзу додав всього 0,02 процентних пунктів. Це мінімальний приріст, який спостерігається протягом усього нинішнього сезону закачування з 6 травня, коли цей показник навіть йшов у символічний мінус.

Раніше ми також повідомляли про те, що Путін дав зрозуміти, що Росія збільшить транзит газу через Україну.