RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

До 10 години на день: українців попередили про віялові відключення світла

Хоча прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що в цьому опалювальному сезоні віялових відключень світла і газу не буде, оскільки уряд заборонив постачальникам відключати споживачів, українці вже стикаються з цим неприємним явищем.

Про це повідомила експерт у галузі житлово-комунальних послуг Крістіна Ненно, пише GSMinfo.

Так, представники місцевої влади в деяких сферах вже попередили про загрозу періодичного відключення світла. При цьому місцями електрики не буде до 10 години на добу. Першими про перебої з електроенергією повідомили старости кількох населених пунктів у Херсонській та Київській областях.

"З деяких регіонів надходять заявки про відключення, які повторюватимуться кожні дві доби. Проте їхня тривалість складе близько 10 годин. Тож ситуація більш ніж серйозна ", - зазначила Ненно.

Водночас співзасновник громадської організації "Фонд енергетичних стратегій" Юрій Корольчук висловив думку, що влада зробить усе, щоб віялові відключення електрики не торкнулися мешканців великих міст. Причина в тому, що регулярні відключення світла можуть спричинити масове невдоволення.

Своєю чергою глава Союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко вважає, що віялові відключення електроенергії в цьому опалювальному сезоні можливі ближче до січня-лютого, пише "Еспресо".

"Я вважаю, що ризик віялових відключень в Україні є. Це буде ближче до січня-лютого. Тому що ми поки що не маємо 100% впевненості, що отримуватимемо імпортну електроенергію з Білорусі чи Росії, чи вистачить нам вугілля ", - обґрунтував він свою думку.

Справа в тому, що зараз Україна замість вугілля користується газом, і незрозуміло, чи буде така можливість і на початку наступного року.

"Протягом двох місяців ми відчуватимемо величезні проблеми з постачанням електроенергії по всій території України. Тому що навіть якщо ми привеземо одночасно все вугілля - тільки для того, щоб доставити його на всі наші теплоелектростанції, знадобиться понад два місяці", - резюмував експерт.

Як повідомляв "Апостроф", жителів деяких населених пунктів у Київській та Хмельницькій областях офіційно попередили про віялові відключення світла.