RU  UA

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Моліться на погоду: кому в Україні загрожують віялові відключення світла на Новий рік

Морозний січень 2022 року разом із дефіцитом вугілля на теплоелектростанціях ризикує спровокувати віялові відключення електрики у Києві та інших регіонах України.

Про це заявив голова Союзу споживачів комунальних послуг і член Громадської ради при КМДА Олег Попенко, повідомляє UBR.ua.

За його словами, на Новий рік на громадян України можуть очікувати позапланові відключення електроенергії. Причинами є низькі запаси вугілля на ТЕС та газу у підземних сховищах; поганий стан електромереж, які можуть не витримати збільшення навантаження напруги в період новорічних свят; холодний січень – синоптики прогнозують до 20 градусів морозу.

"Якщо -20 триматиметься хоча б тиждень, то у нас будуть не лише позапланові, а й серйозні віялові відключення всіх районів. Наприклад, наша Трипільська ТЕС, яка постачає електроенергію у тому числі до Києва, буде не здатна впоратися із навантаженням. Тому -20 – це віялові відключення по всій Україні" , - зазначає Попенко.

Він упевнений, що насамперед відключатимуть віддалені райони областей України, а в Київській області до відключення варто бути готовими мешканцям щонайменше 11 районів: Білоцерківського, Броварського, Бориспільського, Вишгородського, Макарівського, Києво-Святошинського, Іванківського, Бородянського, Богуславського, Кагарлицького , Ірпінського.

"Якщо Київ відключать, то це буде в останню чергу. Усі чудово розуміють, що залишити Київ без електроенергії – це викликати народний бунт", – наголосив Попенко.

Як повідомляв "Апостроф", на думку експерта, віялові відключення електроенергії в Україні цієї зими неминучі, оскільки запаси вугілля та газу критично низькі.