RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Угорщина знайшла причину залишитися на російській нафтовій голці

Між Євросоюзом, Угорщиною та Словаччиною існує напруженість через залежність від російської нафти. Однак відмінності у підходах до ембарго на російські енергоносії не мають нічого спільного з емоціями, політичними симпатіями чи ворожістю.

Про це Золтан Ковач, речник прем'єра Угорщини Віктора Орбана заявив телеканалу CNN.

"Досі ми не отримали великої допомоги від Європейського Союзу, окрім енергетичного терміналу в Хорватії. Таким чином, просто ні ресурси, ні потужності, ні альтернативні ресурси не доступні для Угорщини на даний момент і в найближчому майбутньому", - додав він.

За його словами, на Угорщину чинили жорсткий тиск із вимогою використати енергетичні альтернативи російським енергоресурсам.

"Угорщина - країна, яка не має виходу до моря. Ми успадкували односторонню залежність від Росії після падіння комунізму" , - запевняє Ковач.

Чиновник також спростував повідомлення про те, що Орбан дослухається президента РФ Володимира Путіна і був заздалегідь попереджений про вторгнення в Україну. Угорщина "отримувала інформацію та розвіддані з тією ж швидкістю і водночас, що й інші союзники щодо НАТО", запевнив він.

Нагадаємо, депутат Європарламенту від Литви Пятрас Ауштрявічюс в ефірі Апостроф TV назвав величезною стратегічною помилкою небажання Угорщини позбутися енергетичної залежності від Росії.