RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Нова ціна на газ: "Нафтогаз" пояснив, чого українцям чекати у платіжках на опалення

Нафтогаз встановив нові ціни на природний газ для підприємств теплокомуненерго відповідно до умова трирічних договорів, укладених минулого року за погодження урядом. Водночас це не впливатиме на суми в платіжках українців.

Про це повідомляють у пресслужбі ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг".

У зв'язку з вищенаведеним фактом у ЗМІ поширилась інформація про різке здорожчання цін на опалення для українців. У пресслужбі Нафтогазу запевняють, що це лише маніпуляції, оскільки для населення ціни на газ та опалення не будуть піднімати.

У травні Кабмін ухвалин законопроєкт "Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання протягом дії воєнного стану та подальшого відновлення", який передбачає, зокрема, мораторій на підвищення цін на природний газ і тарифів на теплову енергію та супутні послуги.

"Законопроект, який прийняв уряд, передбачає, що частина міжнародної фінансової допомоги для України буде використано для стримування тарифів. Цими коштами буде компенсовано різницю між економічно обґрунтованими і поточними тарифами, зокрема для ТКЕ. Цей механізм також дасть можливість ТКЕ розраховуватись за новими цінами на газ з Нафтогазом та погасити прострочену заборгованість", - пояснили в пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що платіжки за комуналку в Україні можуть суттєво знизитися після синхронізації енергосистеми з європейською енергомережею.