RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Робитимуть все, щоб залишити без світла: Шмигаль озвучив важливу заяву

Український прем'єр Денис Шмигаль попередив про те, що Росія може влаштувати подальші атаки по енергосистемі. Мета окупантів - до новорічних свят позбавити українців світла.

Про це він повідомив у своєму Тelegram-каналі.

Читайте також: Блекаут на Київщині триватиме ще кілька днів: в ОВА назвали терміни

"Російські терористи будуть робити все, щоб до Нового року залишити українців без світла. Для них важливо, щоб Різдво та Новий рік в Україні пройшли у темряві. Тому маємо готуватися до нових атак", - наголосив глава уряду.

Він зауважив, що складно давати прогнози про відновлення стабільного енергопостачання, коли енергосистема чи не щодня потерпає від нових ворожих атак.

На думку Шмигаля, влада на місцях теж не повинна створювати завищених очікувань, оскільки паралельно з атакою на енергетику РФ здійснює інформаційно-психологічні операції для створення панічних настроїв та зневіри.

"Тому ми говоримо людям правду про те, що ситуація складна; про те, що світло може бути всього по кілька годин на день; про те, що стан справ в енергосистемі може як покращитися, так і погіршитися залежно від інтенсивності та масованості нових атак росіян", - резюмував прем'єр.

Нагадаємо, після Нового року з електропостачанням може стати ще гірше – росіяни здатні ще на 3-4 масовані атаки, а через похолодання ще й зросте споживання електроенергії.