RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Через занизький тариф на електрику в енергосистемі виникають величезні борги - ексзаступник керівника "Укренерго"

Діючий тариф на електроенергію для населення не покриває навіть вартості її доставки, через що в енергосистемі виникають величезні борги.

Про це заявив колишній голова Київської ОДА та колишній заступник гендиректора "Укренерго" Михайло Бно-Айріян.

За його словами, через поточний тариф постачальники універсальних послуг, які постачають електроенергію населенню, не розраховуються з "Укренерго" і на ринку створюються величезні борги.

"Наприклад - питання підвищення ціни на електроенергію для населення, де теж створюється ланцюг боргів… Сьогоднішня ціна не покриває навіть передачу та розподіл електроенергії, так не може бути", - сказав Бно-Айріяна.

Він зазначив, що для подальшого виконання спеціальних обов'язків з підтримки тарифу для населення потрібно чітко передбачити джерело коштів для цього.

"Ми маємо чітко передбачити ресурс, звідки ці гроші брати, а не постійно створювати борги по всьому ланцюгу виробництва та споживання електроенергії", - наголосив він.

Бно-Айріян окремо підкреслив, що ціни на електроенергію мають бути максимально ринковими.

"Треба рішення і треба чесно про це говорити. Рахувати і шукати оптимальні шляхи для тих верств населення, які максимально мають бути захищені", - підкреслив він.

Нагадаємо, заступник міністра енергетики Фарід Сафаров заявляв, що через компенсацію тарифу для населення державні "Енергоатом" та "Укргідроенерго", на яких покладено обов’язок з фінансування тарифу, зазнали понад 80 млрд грн збитку.